Oversikt over alle varene

« Hvordan fremme sosial og emosjonell kompetanse hos barn | Main | Spedbarnets interpersonlige verden »
søndag
mar032013

Valgfrihetens tid

Berit Brandth, Brita Bungum, Elin Kvande

Tidsklemme, omsorgspolitikk og hvordan yrkesaktive foreldre skal få mer tid til barn, har stått sentralt i den offentlige debatten det siste året og skapt motsetninger og engasjement blant politikere og folk flest.

Et viktig utgangspunkt er spørsmålet om hvordan en kan få til endring i tradisjonelle mønstre. Hvilke omsorgsordninger – fødselspermisjoner, kontantstøtte, barnehager – er det som gir mer tid til barn samtidig som de ivaretar likestilling og kjønnsrettferdighet? Boka tar også sikte på å belyse hvordan arbeidsliv og velferdsstatspolitikk legger føringer på foreldrenes tid til omsorg. Spørsmålet om hvordan valgfrihet fungerer, står derfor sentralt. Er det valgfrihet foreldre trenger i det moderne arbeidslivet? Eller er det slik at ordningene fremdeles bør ha likhet som et overordnet prinsipp? Hva betyr det at velferdsordninger underlegges markedslogikken og foreldre blir familiepolitikkens kunder som selv skal velge blant omsorgsproduktene?

 

 Pris: 399,-

Buy

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
0-6
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo
Tlf: 482 87 059
E-post: anders@0-6.no
Org nr: 986405887
0-6 drives av:
0-6 Utvikling Nederhoed
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo