Slik unngĂ„r du foreldretabbene
onsdag, august 30, 2017 at 8:24PM
www.0-6.no

– Ta imot de rådene du får fra barnehagen. Og husk på å levere fra deg barnet ditt. Det kan oppleves veldig ubehagelig å bli revet ut av armene på mamma eller pappa, sier Bjørg Haugen pedagogisk leder i Venstøp barnehage i Skien.

Haugen skjønner at mange foreldre synes det er vanskelig å gå fra et barn som skriker og har stor medfølelse med foreldrene.

– Mange vil gjerne trøste og trøste, og kommer seg ikke av gårde. Det er lurt å la oss som jobber i barnehagen få trøste barna. Også får man heller avtale med barnehagen at de ringer eller sender en melding når situasjonen har roet seg. Om man blir lenge i barnehagen så trekker man bare situasjonen ut, og det blir verre for både barn og voksne, sier Haugen.

Usikre foreldre blir avslørt

Barnehagepedagogene NRK har vært i kontakt med er enig om at foreldre må være bestemte å stå bak egne valg.

– Man må ikke begynne å tvile på seg selv, og det valget man har tatt. Har man bestemt at barnet skal begynne i barnehage, så må man gjennomføre det. Å holde barnet hjemme fordi det ikke vil i barnehagen er en dårlig plan, sier Haugen.

I Hovenga barnehage i Porsgrunn har de møte med alle foreldrene før barna begynner i barnehagen. Der er levering og henting et viktig tema.

– Det er greit med en og to klemmer, men da bør man stoppe. Da burde man gå, sier Inger Marie Røneid Hansen pedagogisk leder i Hovenga barnehage.

Article originally appeared on 0-6 (http://www.forum.0-6.no/).
See website for complete article licensing information.