Alvorlig e.coli-bakterie pĂ„vist i barnehage
mandag, oktober 15, 2012 at 11:08AM
monica.krogstad@gmail.com in Helse

Kilde: VG NETT

To tilfeller av e.coli-bakterie er nå påvist i en barnehage i Vennesla. Det første tilfellet ble påvist i slutten av september. Denne uken ble et nytt tilfelle påvist, og dermed ble det satt i gang tiltak for å hindre at bakterien sprer seg.

Tiltak

20 andre barn undersøkes for mulig smitte. I løpet av helgen har blant annet kjøkken blitt vasket ned i barnehagen. Kommunen har også tatt kontakt med andre barnehager i kommunen.

- Det viktigste tiltaket er god håndhygiene. Vi instruerer alle barnehager til å være ekstra skjerpet på håndhygiene, og alle barnehagene som oppdager tilfeller av diaré skal gi beskjed, sier kommunalsjef for oppvekst i Vennesla kommune, Kristin Eidet Robstad.

Kan føre til nyresvikt

E.coli-bakterien finnes flere ulike varianter. De foreløpige prøvesvarene tyder på at utbruddet i Vennesla er av typen EHEC-e.coli som kan gi alvorlig sykdom hos barn.
- I verste fall kan det føre til nyresvikt. De to barna som har fått påvist e.coli er i god form, sier Robstad.

Ingen av de smittede barna er blitt alvorlig syke.

- Vi ser alvorlig på dette, men så langt har ingen blitt alvorlig syke. Bakterien er potensielt farlig og vi er i en beredskapssituasjon akkurat nå. Det er ingen krisestemning, men vi følger med for å ha dette under kontroll, sier Robstad.

 Fakta om e.coli-bakterier, les her

Article originally appeared on 0-6 (http://www.forum.0-6.no/).
See website for complete article licensing information.