Spørsmål og svar

Hver uke svarer Annlaug Madland på medlemmenes spørsmål

 

 

Annlaug Madland er førskolelærer og har hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Oslo. Hun har lang erfaring fra arbeid i barnehage og med å utdanne førskolelærere

0-6 på facebook

Besøk 0-6 på Facebook:

Min minnebok

Med Min Minnebok fra 0-6 systematiserer du enkelt innholdet til barnas avslutningsperm. Det er et vakkert design laget av 0-6 spesielt til barnehager og det gir barnas "avslutningsperm" en flott innpakning i tilllegg til at den har flere praktiske løsninger som lomme for CD med digitale bilder eller annet og kuttet ut ramme til bilde på forsiden.

Les mer>>

« Bla, bla om barnas beste | Main | I dag markeres Barnehagedagen »
lørdag
apr062013

Krever regler for voksentetthet i barnehagen

Kilde Aftenposten

Hvor mange barn kan passes av én voksen i en kommunal barnehage? Utdanningsforbundet mener seks. Oslo kommune vil ikke forplikte seg til noe. Nå kan kommunen havne i arbeidsretten.

Ida på fire år henger høyt oppe i klatreveggen på klatrerommet i Ammerudlia barnehage. Barnehagen har eget klatrerom, vannrom og mange soner for ulik lek. Her jobber det færre voksne enn Utdanningsforbundet og regjeringen ønsker. I en gruppe med store barn er det fire voksne og 27 barn, mens normen sier 24 barn.

I en småbarnsgruppe med tre voksne er det 14 barn. En slik organisering er i strid med det som var Oslos grunnbemanningsavtale og vil bli ulovlig hvis Regjeringen får gjennomslag.

Døve ører

For Utdanningsforbundet mener at det er nok jobb for en voksen å ha ansvar for tre små barn eller seks store barn. Frem til i fjor hadde Oslo en grunnbemanningsavtale som sier nøyaktig det samme, men så sa Oslo kommune avtalen opp.

Barnehageansatte streiket og foreldre protesterte foran Rådhuset. Fortsatt krangler Utdanningsforbundet med Oslo kommune.

- Grunnbemanningsavtalen er en tariffavtale som vi mener Oslo kommune ikke ensidig har anledning til å si opp, sier Terje Vilno, leder av Utdanningsforbundet Oslo.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
0-6
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo
Tlf: 482 87 059
E-post: anders@0-6.no
Org nr: 986405887
0-6 drives av:
0-6 Utvikling Nederhoed
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo