Spørsmål og svar

Hver uke svarer Annlaug Madland på medlemmenes spørsmål

 

 

Annlaug Madland er førskolelærer og har hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Oslo. Hun har lang erfaring fra arbeid i barnehage og med å utdanne førskolelærere

0-6 på facebook

Besøk 0-6 på Facebook:

Min minnebok

Med Min Minnebok fra 0-6 systematiserer du enkelt innholdet til barnas avslutningsperm. Det er et vakkert design laget av 0-6 spesielt til barnehager og det gir barnas "avslutningsperm" en flott innpakning i tilllegg til at den har flere praktiske løsninger som lomme for CD med digitale bilder eller annet og kuttet ut ramme til bilde på forsiden.

Les mer>>

« Har påvist sprøytemidler i urinen hos danske barn | Main | Bla, bla om barnas beste »
torsdag
mai022013

- Mobbing i barnehagen er aldri barnas feil

Mobbing i barnehagen er aldri barnas feil, men alltid de voksnes ansvar, mener pedagogikkekspert.

Kilde: Aftenposten

- Det er for drøyt å kalle små barn for mobbere. Barn kan oppføre seg dårlig mot hverandre, men det er de voksne som har ansvaret for at dette ikke skal skje, sier Anne Greve, førsteamanuensis i pedagogikk ved Høyskolen i Oslo og Akershus til Dagsavisen.

Sammen med høyskolelektor i pedagogikk, Morten Solheim, tar hun nå et oppgjør med det hun mener er regjeringens manglende satsing på kvalitet i barnehagene.

- Det må heves over enhver tvil at når samspillet, leken og relasjonene barna imellom fungerer krenkende og utestengende, er dette de ansatte i barnehagens ansvar. Ikke barnas, fastslår Greve og Solheim.

Forskerne mener problemet i barnehagene er for få ansatte med pedagogisk utdanning. Regjeringens stortingsmelding om framtidas barnehage som ble lagt fram før påske, viser manglende handlekraft, fastslår de.

- Her er det ingen lovnader om å øke andelen utdannet personale. Å lovfeste et minstekrav om grunnbemanning skal først gjøres i 2020 - dersom budsjettene tillater det. I 2020 har flere hundre tusen barn gått gjennom hele sitt barnehageliv og er allerede i gang med skolen, advarer de to forskerne.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
0-6
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo
Tlf: 482 87 059
E-post: anders@0-6.no
Org nr: 986405887
0-6 drives av:
0-6 Utvikling Nederhoed
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo