Spørsmål og svar

Hver uke svarer Annlaug Madland på medlemmenes spørsmål

 

 

Annlaug Madland er førskolelærer og har hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Oslo. Hun har lang erfaring fra arbeid i barnehage og med å utdanne førskolelærere

0-6 på facebook

Besøk 0-6 på Facebook:

Min minnebok

Med Min Minnebok fra 0-6 systematiserer du enkelt innholdet til barnas avslutningsperm. Det er et vakkert design laget av 0-6 spesielt til barnehager og det gir barnas "avslutningsperm" en flott innpakning i tilllegg til at den har flere praktiske løsninger som lomme for CD med digitale bilder eller annet og kuttet ut ramme til bilde på forsiden.

Les mer>>

« For langsom utbygging | Main | Treåring gjenglemt i barnehagen »
onsdag
sep042013

Nedgangstrend brutt - flere velger kontantstøtte for ettåringer

For første gang på lenge øker andelen ettåringer med kontantstøtte. Fjorårets omlegging, som gir mer støtte til de aller yngste, bidrar til endringen, mener Nav.

 

Etter at Regjeringen i fjor høst la om kontantstøtten og økte beløpet for de aller minste, vokser andelen ettåringer som nå mottar støtte. Nesten halvparten av ettåringene mottok slik støtte ved utgangen av juni i år.
- Tallene viser at mange ønsker å bruke kontantstøtten når den blir et reelt alternativ, sier KrF-leder Knut Arild Hareide og sikter til at de yngste ettåringene nå får 5000 kroner i måneden i støtte.
- Man kan tolke det på flere måter, men det kan også være at familiene ikke har fått barnehageplass, mener barne- og likestillingsminister Inga Marta Thorkildsen (SV).
Arbeiderpartiet heller i retning av Hareides forklaring, men er også delvis enig med SV.

Støtte i ett år

Mandag drev KrF-lederen valgkamp i Norges kontantstøttefylke nummer én, Vest-Agder. Her mottar nesten seks av ti ettåringer kontantstøtte. Moren til fem måneder gamle Sebastian er en av dem kan tenke seg slik støtte, i alle fall en stund.

 

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
0-6
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo
Tlf: 482 87 059
E-post: anders@0-6.no
Org nr: 986405887
0-6 drives av:
0-6 Utvikling Nederhoed
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo