Spørsmål og svar

Hver uke svarer Annlaug Madland på medlemmenes spørsmål

 

 

Annlaug Madland er førskolelærer og har hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Oslo. Hun har lang erfaring fra arbeid i barnehage og med å utdanne førskolelærere

0-6 på facebook

Besøk 0-6 på Facebook:

Min minnebok

Med Min Minnebok fra 0-6 systematiserer du enkelt innholdet til barnas avslutningsperm. Det er et vakkert design laget av 0-6 spesielt til barnehager og det gir barnas "avslutningsperm" en flott innpakning i tilllegg til at den har flere praktiske løsninger som lomme for CD med digitale bilder eller annet og kuttet ut ramme til bilde på forsiden.

Les mer>>

« Alvorlig e.coli-bakterie påvist i barnehage | Main | Tuberkolosealarm i Oslo-barnehage »
tirsdag
okt092012

Sjekker barnehagen for narko hver dag

Kilde: Aftenposten. Foto: Eventyrbrua steinerbarnehage

Betjeningen ved Eventyrbrua steinerbarnehage i Oslo fikk en ubehagelig overraskelse da de kom på jobb onsdag morgen.

På lekeplassen hadde noen kastet fra seg en pose med hasj. Barnehagen ringte politiet, som sendte en patrulje for å plukke opp posen. Politiet har opprettet en sak på forholdet.

Må sjekke lekeplassen hver morgen

Eventrybrua barnehage ligger på Ankertorget, like ved Akerselva og Nybrua. Området nederst ved Akerselva er beryktet for hasjsalg.

Hver morgen går personalet gjennom barnehagens uteområde for å sjekke at det ikke ligger uhumskheter der.

- Vi har gode rutiner for dette. Vi går gjennom uteområdet av flere grunner - ikke bare narkotika. Det kan ligge gamle sjokolader og søppel der som vi ikke vil at barna skal få tak i når de går ut for å leke. Man kan finne så mangt i sentrum, sier Eskild Myklebostad, pedagogisk leder i Eventyrbrua.

Han ønsker ikke å gjøre noe stort nummer av hasjfunnet.

- En sjelden gang finner vi narkotika eller lignende, men jeg tror andre barnehager er mer plaget enn oss. Dette er nok noe alle barnehager i sentrum opplever fra tid til annen, sier Myklebostad.

Har satt inn P-vakter mot narkosalg

Høsten 2011 leide Oslo kommune inn vektere fra G4S til å patruljere langs Akerselva for å forebygge hasjsalg og annen kriminalitet. Kontrakten gikk ut 1. juli i år og ble ikke fornyet. Månedene med vekterpatruljeringen kostet Oslo kommune 10 millioner kroner.

Fra og med i høst skal en gruppe Oslo-vakter (parkeringsbetjenter) være på plass for å patruljere ved Akerselva og andre belastede områder i Oslo sentrum.

Christian Jenssen, leder i Akerselva næringsforening, mener den nye ordningen er helt uten effekt.

- Vekterordningen hjalp veldig. Etter at de forsvant, er vi tilbake til start. Parkeringsvaktene har sine egne oppgaver og er mest interessert i å skrive ut bøter. Å se etter narkotrafikk står ikke høyt på parkeringsvaktenes prioriteringsliste, mener Jenssen.

Vil ha mindre snakk og mer «action»

Beboere og næringsliv har kjempet mot narkotrafikken i mange år.

22. oktober arrangerer næringsforeningen en konferanse for å forsikre seg om at kommunen gjør noe med problemet. Både ordfører og sentrale politikere er invitert. Også i 2009 inviterte foreningen til en konferanse om problemet.

- I dag er det sånn at de som bor i dette området ikke tør la barna gå ut og leke alene, hevder Jenssen.

- Det haster å gjøre noe med dette. Akerselva har potensial til å bli et fantastisk turområde. Nå må det bli slutt på snakk og kortvarige forsøk. Vi må ha tiltak som fungerer langsiktig.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
0-6
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo
Tlf: 482 87 059
E-post: anders@0-6.no
Org nr: 986405887
0-6 drives av:
0-6 Utvikling Nederhoed
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo