Spørsmål og svar

Hver uke svarer Annlaug Madland på medlemmenes spørsmål

 

 

Annlaug Madland er førskolelærer og har hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Oslo. Hun har lang erfaring fra arbeid i barnehage og med å utdanne førskolelærere

0-6 på facebook

Besøk 0-6 på Facebook:

Min minnebok

Med Min Minnebok fra 0-6 systematiserer du enkelt innholdet til barnas avslutningsperm. Det er et vakkert design laget av 0-6 spesielt til barnehager og det gir barnas "avslutningsperm" en flott innpakning i tilllegg til at den har flere praktiske løsninger som lomme for CD med digitale bilder eller annet og kuttet ut ramme til bilde på forsiden.

Les mer>>

« Sender ansatte på språkkurs | Main | Sjekker barnehagen for narko hver dag »
mandag
okt152012

Alvorlig e.coli-bakterie påvist i barnehage

Kilde: VG NETT

To tilfeller av e.coli-bakterie er nå påvist i en barnehage i Vennesla. Det første tilfellet ble påvist i slutten av september. Denne uken ble et nytt tilfelle påvist, og dermed ble det satt i gang tiltak for å hindre at bakterien sprer seg.

Tiltak

20 andre barn undersøkes for mulig smitte. I løpet av helgen har blant annet kjøkken blitt vasket ned i barnehagen. Kommunen har også tatt kontakt med andre barnehager i kommunen.

- Det viktigste tiltaket er god håndhygiene. Vi instruerer alle barnehager til å være ekstra skjerpet på håndhygiene, og alle barnehagene som oppdager tilfeller av diaré skal gi beskjed, sier kommunalsjef for oppvekst i Vennesla kommune, Kristin Eidet Robstad.

Kan føre til nyresvikt

E.coli-bakterien finnes flere ulike varianter. De foreløpige prøvesvarene tyder på at utbruddet i Vennesla er av typen EHEC-e.coli som kan gi alvorlig sykdom hos barn.
- I verste fall kan det føre til nyresvikt. De to barna som har fått påvist e.coli er i god form, sier Robstad.

Ingen av de smittede barna er blitt alvorlig syke.

- Vi ser alvorlig på dette, men så langt har ingen blitt alvorlig syke. Bakterien er potensielt farlig og vi er i en beredskapssituasjon akkurat nå. Det er ingen krisestemning, men vi følger med for å ha dette under kontroll, sier Robstad.

 Fakta om e.coli-bakterier, les her

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
0-6
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo
Tlf: 482 87 059
E-post: anders@0-6.no
Org nr: 986405887
0-6 drives av:
0-6 Utvikling Nederhoed
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo