Spørsmål og svar

Hver uke svarer Annlaug Madland på medlemmenes spørsmål

 

 

Annlaug Madland er førskolelærer og har hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Oslo. Hun har lang erfaring fra arbeid i barnehage og med å utdanne førskolelærere

0-6 på facebook

Besøk 0-6 på Facebook:

Min minnebok

Med Min Minnebok fra 0-6 systematiserer du enkelt innholdet til barnas avslutningsperm. Det er et vakkert design laget av 0-6 spesielt til barnehager og det gir barnas "avslutningsperm" en flott innpakning i tilllegg til at den har flere praktiske løsninger som lomme for CD med digitale bilder eller annet og kuttet ut ramme til bilde på forsiden.

Les mer>>

« Private barnehager slår de kommunale barnehagene | Main | 0-6 Avdelingsplanlegger »
onsdag
aug302017

Slik unngår du foreldretabbene

– Ta imot de rådene du får fra barnehagen. Og husk på å levere fra deg barnet ditt. Det kan oppleves veldig ubehagelig å bli revet ut av armene på mamma eller pappa, sier Bjørg Haugen pedagogisk leder i Venstøp barnehage i Skien.

Haugen skjønner at mange foreldre synes det er vanskelig å gå fra et barn som skriker og har stor medfølelse med foreldrene.

– Mange vil gjerne trøste og trøste, og kommer seg ikke av gårde. Det er lurt å la oss som jobber i barnehagen få trøste barna. Også får man heller avtale med barnehagen at de ringer eller sender en melding når situasjonen har roet seg. Om man blir lenge i barnehagen så trekker man bare situasjonen ut, og det blir verre for både barn og voksne, sier Haugen.

Usikre foreldre blir avslørt

Barnehagepedagogene NRK har vært i kontakt med er enig om at foreldre må være bestemte å stå bak egne valg.

– Man må ikke begynne å tvile på seg selv, og det valget man har tatt. Har man bestemt at barnet skal begynne i barnehage, så må man gjennomføre det. Å holde barnet hjemme fordi det ikke vil i barnehagen er en dårlig plan, sier Haugen.

I Hovenga barnehage i Porsgrunn har de møte med alle foreldrene før barna begynner i barnehagen. Der er levering og henting et viktig tema.

– Det er greit med en og to klemmer, men da bør man stoppe. Da burde man gå, sier Inger Marie Røneid Hansen pedagogisk leder i Hovenga barnehage.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
0-6
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo
Tlf: 482 87 059
E-post: anders@0-6.no
Org nr: 986405887
0-6 drives av:
0-6 Utvikling Nederhoed
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo